
Üst: Bergamot, Limon.
Kalp: Deniz Yosunu, Calone, Hedione.
Baz: Misk, Ambroxan, Sedir Ağacı.
*
Referans: Metalik Köpük

Pozitif
1) Bu bir “mavi” parfüm değil; bu, okyanusun karanlık, tekinsiz ve ezici derinliği. Klasik ferah kokuların aksine, Megamare size kıyıyı değil, fırtınanın göbeğindeki o tuzlu ve yosunlu kaosu vadediyor.
2) Performans konusunda bir biyolojik silah kadar tehlikeli. Teninize değil, ruhunuza kazınıyor; üç gün sonra bile “buradayım” diyen o metalik esinti, Gualtieri’nin parfümeri kurallarını nasıl ateşe verdiğinin kanıtı.
3) Sentetiklerin en sanatsal hali. Calone ve ambroxan gibi moleküllerin bu denli “organik bir kirlilikle” harmanlanması, niş parfümeri adına gerçek bir meydan okuma.
Negatif
1) Parfüm tarafından vadedilen ferahlık, ama teninizden çıkmak bilmeyen o “ıslak köpek” hissiyatı… İsim Megamare, gerçeklik bazen metalik bir akvaryum camı.

Related posts
Kategoriler
- ★ sinek ilacı (48)
- ★★ kötü (133)
- ★★★ güzel (147)
- ★★★★ önerilen (104)
- ★★★★★ şaheser (29)
- didaktik (46)
- english (19)
- eylencelik (24)
- film (2)
- hayat kanunları (19)
- hikaye (117)
- kitap (167)
- kokucuk dosyası (49)
- korona günlükleri (4)
- parfüm (434)
- röportaj (3)
- tefrika (20)