19Fresh Linen – Temiz Çamaşır’a fazlasıyla benzer elementler barındırıyor. En azından açılışı öyleydi. İyi olmayan bir burun ikisini birbirine karıştırabilir. “Bunda ona göre farklılık nedir?” derseniz; “Yeşil otların kullanımı eklenmiş ve yapay meyveler burna geliyor.” derdim.

Limon kabukları ve bergamot ezmesi. Erik suyu, erik hoşafı birinci saatte burna çarpanlar. Çok karmaşık bir koku değil. Aslında tüm Scentlinq’lerin koku karakteri basit yapıda. Parfüm gibi tasarlanmadılar. Kokular değişim göstermeden düz çizgide ilerliyor. İstenen de bu. “Oda kokusu firması” olmadıklarını söylüyorlar. Tamam ama o zaman ne firmasısınız? Fahiş fiyata kokularını pazarlamak için “Oda kokusu firması değiliz?” diyecekler elbette. Muadilleri (eşdeğerleri) yok ve bu en büyük avantajları. Fiyatları pahalı ama çok da yüksek değil. Kalıcılık süreleri oda kokularından üst düzeyde. Kokulandırma sistemleri gelişmiş. Ama bence çok daha iyisini yapabilecek teknolojileri varken yapmıyorlar. Bu kadarını bile beğenen saf iş yerleri varken ne gerek var ki enerji harcamaya? Saf enerji!..

Pozitif:
1) Topraksı, serin, ferah yapısıyla güven veriyor.

Negatif:
1) İsmindeki gibi enerjik koku bekleyen umduğunu bulamaz. Konu “Enerjik koku yaratmak.” olduğunda çiçeklere daha fazla şans tanınmalıydı.

Tip: Fresh, Sucul, Tatlı.
Koku rengi: Yeşil
Kullanım Alanları: Avm, Havuz Kenarları, Temizlik Şirketleri, Eczaneler, İç Çamaşırı Mağazaları.
Doktrin: “Hayatınızın %98’i yolunda gidiyorsa ve dikkatinizin %100’ünü o berbat giden %2’ye yöneltiyorsanız, hayatınızın %100’ü berbat gidiyor demektir. Hayatınızın %98’inin kötü gittiğini düşünüyor ve enerjinizin %100’ünü iyi giden o %2’ye odaklamışsanız, hayatınızın %100’ü iyi gidiyor demektir.” – Bilinmeyen