
Çok zayıf vetiverin üstünden paçuliye bulanmış çiçek özleriyle açılış. 10. dakikada çürük naneli vetivere merhaba deyin. Ekşi siyah çay kokuları alıyorum. Tasarımcıları aynı mı bilmiyorum ancak L’Artisan Parfumeur – Tea for Two’da da müthiş temiz çay kokuları gözlenmişti. Üst notalar biterken menekşeli tatlılık… Orta notalara gelindiğinde absent etkisi gözlüyorum. Parfüme naneli yapı çok iyi
oturtulmuş. Fakat bunu net bir vetiver parfümü olarak görebilir miyiz, sanmıyorum. İsminde vetiver geçse de Coeur de Vétiver Sacré kesinlikle net bir vetiver parfümü değil. Açılışı 5* ayarında hem net, hem pürüzsüz hem de canlı renklere sahipti. Ortalarda hem koku zayıfladı, hem elementler çapaklı bir yapıya büründü.
Sonlara gelindiğinde naneli saman. 6. saate yaklaştığında tarçın ve kimyonla güzel bir hal aldı. En çok canımı sıkan ortalarıydı. Bir güzel tarafı saman kuru ve rahatsız edici değil. Ayrıca açılış ve sonları harika.
Bu markanın kaliteli materyalle iyi parfümlere imza attığını biliyorum.
Benzerlikler üzerine;
L’Artisan Parfumeur – Tea for Two: Coeur de Vétiver Sacré’ın açılışında naneli siyah çay etkisine rastlandı. Oysa Tea for Two’nun açılışında şekerli siyah çay bize eşlik etmişti.
Amouage – Memoir Man: Coeur de Vétiver Sacré’ın sonları Memoir Man’in açılışındaki notalardan çok farklı değil. Parfüm sonlarda zaten kompozisyonunu pek beğenmediğim Memoir Man’ benzemesiyle beni kızdırdı. Parfümü bitirdikten sonra ikisinin de yaratıcısının Karine Vinchon Spehner olduğunu görerek şaşırmıyorum.
Frédéric Malle – Vetiver Extraordinaire: Sonlarındaki tam vetivere benzemeyen yumuşak ve zayıf çam kokusunda birlikteler.
Birçok parfüme benziyor. Aynı zamanda da hiçbir parfüme benzemiyor.
Benziyor: Açılış, orta notalar ve baz notasında 3 ayrı parfümü andırıyor.
Benzemiyor: Bu üçüne birden benzeyen, aynı anda üçünü bir arada size yaşatan başka bir parfüm yok!
Pozitif:
1) Klasik vetiver parfümü gibi tekdüze gitmemesi sevindirici.
2) Bu marka kaliteli element kullanıyor.
Negatif:
1) İsminde vetiver sözcüğü geçip vetivere az temas etmesi üzücü.
2) Sonlarda azalan kalıcılık.
Notalar:
Üst: Bergamot, Hurma, Kuru meyve, Siyah çay. (ck: vetiver, nane, siyah çay, menekşe)
Kalp: Zencefil, Pembe çilek, Safran. (ck: absent)
Baz: Misk, Vanilya, Vetiver, Frankincense reçinesi. (ck: saman, tarçın, kimyon)
Tip: Yeşil, Baharatlı, Meyveli, Tatlı, Dumansı.
Cinsi: Unisex
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2010
Koku rengi: Saman Yeşil
Referans: Naneli Saman
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Karine Vinchon Spehner
Doktrin: “Her çocuk bir bakıma bir dahi ve her dahi bir bakıma bir çocuktur.” – Arthur Schopenhauer
Related posts
3 Comments
Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et
Kategoriler
- ★ sinek ilacı (29)
- ★★ kötü (99)
- ★★★ güzel (111)
- ★★★★ önerilen (76)
- ★★★★★ şaheser (25)
- didaktik (26)
- eylencelik (23)
- hayat kanunları (18)
- hikaye (148)
- kitap (155)
- kokucuk dosyası (50)
- korona günlükleri (4)
- Parfüm (381)
- röportaj (3)
- tefrika (19)
Günümüzde hala çocukların oynadığı oyunlar diyebilmeyi çok isterdim ama teknoloji ne yazık ki bu oyunları, çocukluğu unutturdu. Yalnızca yüzümüze yerleşen tebessüm ile kendi çocukluğumuz akla geliyor. Anosmi bayramın ilk gününde de güzel bir şey yaparak bu defa da anılarımızı canlandırarak, yüzümüzün gülmesine sebep oldu. Teşekkürler Anosmi.
Günümüz jenerasyonunun eski çocukluk oyunlarını geri getiremeyeceğini bu şirin yavru kaplancık oyuncağına doğru boynunu bükerek anlatmış; boş kalmış salıncak da aynı şekilde…
Eski güzel çocuklukları hatırlattığın için teşekkürler anosmi.
Okurken ilk aklıma gelen "sen benimle aşık atamazsın" deyimi oldu. Aşık atmak oyununu halen yaşatanlar tarihçesini kendilerinden menkul sansa da kökeni ne kadar eskiymiş: https://www.youtube.com/watch?v=OTd4WQUMjKk
Son cümlenin; "Roma'da da kızlar bebekle oynuyorlardı." nın çağrıştırdığı fotoğrafta ise altı yedi yaşlarımdayım… Bodrum, "… Burası da Aspat değil Halil'im, aman Bitez Yalısı"nda komşu abla bana bezden bebek dikmeyi öğretiyor… Büyüleniyorum.
Kitap özeti ve o güne yolculuk için teşekkürler…