Biraz eski kokan, tozlu bir bir yapısı var. “Rutubetli bir bodruma çuvala kömür doldurmaya girdiğinizde alacağınız kokunun aynısı. Bodrumda gezerken bir kutuda siyah vanilya dalları buluyorsunuz. Koca bir torba. Aynı zamanda elinizde de çilek reçelli ekmek dilimi tutuyorsunuz.” Koku şu an bana bunu anlatıyor. Açılış çok hoş ve farklı.

Orta notalara gelindiğinde koku ilginç bir hal aldı. Birinci saatten sonra ikinci saate kadar
dağ sisi dedikleri nota kendini gösterdi. Öyle büyülü bir dumansılık ki bu!.. Bunu nasıl başarmışlar bilmiyorum. Bunun dışında iki değişik köknar kullanılmış. Parfümün odunsuluğu muhteşem! Anlatmak gerekirse: Soba tutuşturmak için turuncu yamuk-yumuk bir çırayı kibritle yaktığınızda yukarı yükselen o isli yanık koku. Bu parfümün en güzel notaları ortası.

Sonlara gelindiğinde koku Cartier – Déclaration’un kalp notalarıyla neredeyse bire bir aynı. Vanilya ve tatlılık hali geri çekildi. Yalnızca sert bir çam reçinesi bıraktı. Karabiber kullanımı Cartier kıvamında. Hem kalite hem benzerlik olarak aynısı.

Pozitif:
1) Çok sevdiğim çıra kokusunu en iyi veren parfüm oldu kendileri.
2) Parfüm yüksek kalitesiyle ve gerçekçi notalarıyla göz dolduruyor.

Negatif:
1) Onuncu dakikadan sonra uzun süre değişiklik göstermeden ilerlemesi birkaç kullanım sonra sahibini sıkabilir.

Notalar:

Üst: Çilek, Vanilya yaprağı.

Kalp: Dağ sisi, Douglas köknarı, Hemlock köknarı.
Baz: Çam reçinesi.

Tip: Fresh, Yeşil, Dumanlı, Tatlı, Odunsu.
Cinsi: Unisex

Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2013
Koku rengi: Koyu Yeşil
Referans: Çilekli Çıra

Konsantrasyon: Eau de Parfum
Parfümör: Josh Meyer

Doktrin: “Bazı insanlar her şeyi olduğu gibi görür ve şöyle der: ‘Neden?’ Bense her şeyi asla olmadığı biçimde hayal eder ve derim ki: ‘Neden olmasın?’ ” – George Bernard Shaw