Sıcak bir Haziran günü, Güneş ışınları bize gelmeden önce uzayda 8 dk. yol alırlar. Bir mucize olsa, Güneş’e gitsen ve oradan dünyaya baksan, saat tam 12:00’de Dünya’ya bir meteor çarpsa ve Dünya yok olsa… Bunu sen o an mı görürdün, 8 dk. sonra mı görürdün, yoksa hiç mi görmezdin?.. Belki de hiç olmazdın!..

“Belki de bu dünya başka bir gezegenin cehennemidir.” – Aldous Huxley

Baba: Başımızı kaldırıp bir anda gördüğümüz güneşe anında bakabiliriz. Göz, yıllarca ışık yılı uzaklıktaki yıldızları anında görür. Aslında, o an gördüğümüz yıldızlar değil, o yıldızın bize ulaştırdığı kendi ışığı veya yansıttığı başkasının ışıklarıdır. Işık ~300.000 km/sn yol alır. Bu açıklamalardan sonra bir an için düşünelim:

Bir anda gördüğümüz güneş değil, güneşin kendi ışıklarıdır. O an güneş sönse; bunu biz 8 dakika sonra fark ederiz. Güneşin yakıcılığını bir an için yok sayarak, güneşe gittiğimizi kabul edelim. Bu dünyada 100 kg. olan bir insan güneşte ~100.000 ton olacaktır.

Eleştiri: Belki de bir başka gezegen, meteor, meteorit dünyayla birleşerek, canlıların o an cehennemi olacaktır. Bir başka zamanlar (bu zaman asla dünya zamanı olmayacak) yeni dünyalar, farklı canlılar olacak ama anatomik yapı aynı kalacaktır.

Yaşamın Renklerini Koruyalım Haziran 2004 haz®etiDoktrin: “Eğer bir şeyi gerçekten istersen, tüm evren bunu gerçekleştirmen için işbirliği yapar.” – Paulo Coelho