Altın damla kolonya. Eski bayramlarda kokan ortam kokuları. Yalnız bu dediklerimi aşırı meşe yosunu kullanılan eski kokan parfümlerle karıştırmayın. Deri kokusu. Reçineler. Yoğun sert tütün. Kuru paçuli ve kakule. Sedir ağacı. Gül ağacı. Limon ve bergamot ekşiliği.

Orta notalara gelindiğinde kuru otsu baharatlar. Onların altında Shalimar’ı andıran bisküvi tatlılığı. Guerlain – Derby’yi hatırlatan taze deri kokuları. Saman kokusu. Karabiber.

Tatlılık sağlayan yumuşak çiçekler. Odunsulardan sandal ağacı. Soğuk çikolata kokusu. 

Sonlara gelindiğinde tuzlu, tütsülü, baharatlı, karabiberli, otsu, kuru bir kokuya dönüştü. Fazla ıslaklık, tatlılık, agresiflik kimse beklemesin. Koku beklentimin altında kaldı. Aşağıda yazmadan da edemedim.  

Belki vereceğim puan Amouage markasına yakışmayacak. Ama yalnızca markanın gücünü baz alarak puan verirsem bu da bana yakışmayacak. Güzel parfüm, güzel karışım. Daha iyisi yapılabilir miydi? Evet. 4 ve 5* arasında çok gidip geldim. Markaya hürmeten Dia Man’e 5* verirsem sonraki denemelerimde çok daha iyi olan herhangi bir Amouage’a 6* falan vermem gerekebilir. Bu yüzden kusura bakma Diyamencik…Pozitif:
1) Elementler gerçekçi ve notalardaki kokular çok dengeli.
2) Koku üstünüzde güven veren bir duruş sergiliyor.

Negatif:
1) Kokunun tarzı birçok buruna itici gelecektir.

Notalar:
Üst: Kakule, Labdanum reçinesi, Acı portakal, Tütsü. (ck: deri, reçine, paçuli, kakule, sedir, gül ağacı, limon, bergamot)
Kalp:  Iris, Şakayık, Erik çiçeği, Ylang-ylang(ck: kuru otlar, saman, karabiber, sandal, toz çikolata)
Baz: Amber, Deri, Cocobolo ahşabı, Paçuli, Vetiver. (ck: baharatlar, tütsü)
Tip: Oryantal, Baharatlı, Otsu, Tatlı, Odunsu.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2002
Koku rengi: Saman
Referans: Baharatlı Deri
Konsantrasyon: Eau de Parfum
Parfümör: Amouage

Doktrin: “Biz kimseyi aptal yerine koymadık. Herkes geçip kendi yerine oturdu..” – Can Yücel