Rakı şişesinin kapağını açtığınızda burnunuza çarpan anasonlu tat. Başta Angel olmak üzere bir çok Thierry Mugler parfümünde kullanılan pamuk helvası notası. Açılışta tonka fasulyesi kullanımı ender rastlanan bir durumdur; oysa bu koku ezber bozar nitelikte!.. Elma şekerini yaladığınızda o parlak cam gibi olan yüzeyinin tükürüklü kokusu… Elma kabuğu rendesi. Deniz suyunun genzinize kaçtığınızda almaçlarınıza hissettirdiği mineralli tadı.
Sıra dışı görünse de açılışı yumuşak ve şekerli bir çok parfüme yakın. Ama içine katılan elementler çok sahici. Kalitesi o kadar yukarılarda ki, koku taşlarının çok ince bir mühendislikle döşendiği belli oluyor.
Orta notalara gelindiğinde ıslak bergamot kokusu hakim. Şekerli portakal suyu gibi kokuyor. Biçilmiş fesleğen yaprakları gibi kokuyor. Alışılmış, bilindik ekşiliğinin dışında kullanılmış yumuşak bir paçuli. Lavanta şu anda daha belirgin. Notalarda hafif kaymalar var. Kokuları çok net alabiliyorsunuz, gerçekçi de yapılmış; ama nota zamanlamaları kaçıklıklarla dolu. Petitgrain yağı kokusu alıyorum. Biraz da limon rendesi. Orta notalarda yazılı olan tarçınımsı tadı üst notada aldım ama yazma gereği duymadım. Zira tarçın etkisi çok hafifti.
Sonlara gelindiğinde yoğun pudra etkisi hissediliyor. Kirli kadın allığı gibi kokuyor. Yüze fırçayla sürülen makyaj pudrası gibi. Koku çok güzel ama biraz kadınsı gibi. Kadınsılık sıralaması yapacak olursak; en çok baz notasında, ikinci olarak üst notalarda ve son olarak da kalp notasında diyebiliriz. Bu kadar pahalı bir parfüme göre kalıcılık düşük. Her ne kadar eau de toilette olsa da çok para verince daha yüksek bir beklenti içine giriyor insan. Orta notalarda yazan gülağacı yumuşak bir şekilde sondan sondan geliyor. Koku genel olarak çok güzel. Aşağıdaki fotoğraf ve resimleri bana yaşattı diyebilirim. Pozitif bir yanı var. Aslında koku benden 5* seviyesinde puan alabilirdi; neden alamadığını aşağıda yazmaya çalıştım. Yohji Yamamoto isimli parfümün çok nadir bulunan 1999 Erkek sürümü deneyimlerimi sizlerle paylaştım.Pozitif:
1) Notalarda yazan kokuların tamamı çok saf ve gerçekçi.
Negatif:
1) Kalıcılık ve fark edilirlik inanılmaz düşük. Durmadan tazelemek hem zahmetli, hem masraflı; üstelik her tazelemede nota süreleri şaşacaktır.
2) Parfüm, notalarda belirtilen elementleri doğru saatlerde salmıyor, nota zamanlamaları çok kaçık.
3) Koku çok güzel ama harikalar yaratan bir kompozisyon denemesi sayılmaz. İçindeki elementler bilindik. Pudralı kokular çok denendi.
Notalar:
Üst: Anason, Bergamot, Kişniş, Lavanta.
Kalp: Karanfil, Sardunya, Gülağacı, Glycyrrhiza (Meyan kökü), Tarçın.
Baz: Kahve, Deri, Rom içkisi, Sandal ağacı, Tonka fasulyesi, Yumuşak sedir.
Tip: Deri, Pudralı, Baharatlı, Tatlı, Odunsu.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Eski Formül, Nadir Bulunan, Sınırlı Sayıda, Üretimi Durdurulmuş
Çıkış Yılı: 1999
Koku rengi: Pudra
Referans: Tatlı Pudra
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Jean&Michel Duriez
Doktrin: “Biriyle yattığın an vücudun istese de istemese de bir söz verir.” – Vanilla Sky Filmi’nden
Related posts
Kategoriler
- ★ sinek ilacı (29)
- ★★ kötü (99)
- ★★★ güzel (111)
- ★★★★ önerilen (76)
- ★★★★★ şaheser (25)
- didaktik (26)
- eylencelik (23)
- hayat kanunları (18)
- hikaye (148)
- kitap (155)
- kokucuk dosyası (50)
- korona günlükleri (4)
- Parfüm (381)
- röportaj (3)
- tefrika (19)