Thierry Mugler – A*Men Pure Havane’ya çok benziyor. Bu kadar dirsek teması beklemezdim. Her iki parfümde de metalik, ıslak, tatlı krom benzeşiyor. Tabii ki bu parfüm kahve içerdiğinden Thierry Mugler – A*Men Pure Coffee’deki yapay kahve etkisi de gözleniyor.

Orta notalara gelindiğinde yanık şekerli karamelli kahve. Dibi tutmuş telve, ancak yoğun şekerden asıl kahveyi hissetmeniz zor. A*Men Pure Coffee’ye şekerli yanları çok benziyor. Yapım tarihlerine bakacağım, yeni üretilenin puanını kıracağım. Kahve temalı parfüm yapınca neden “şeker temalı” anlıyorlar. Şeker kullanmadan ve yakmadan kahveli parfüm tasarlanamaz mı? Vedat Abi kokucuklarda bunu harika şekilde başarmıştı.

Sonlara gelindiğinde kahve tonları da sonlanıyor. Kahve hükmünde geçmesini umduğum parfüm yanık şeker havasında ilerliyor. Gerçek kahve tatmak isterseniz uğrayın derim.

Benzerlikler üzerine;
Thierry Mugler – A*Men Pure Havane: Açılış aynı… Ancak Thierry Mugler ilk üretilen.Thierry Mugler – A*Men Pure Coffee: Orta ve kapanış aynı… Ancak Thierry Mugler ilk üretilen.Pozitif:
1) “Karamele bulanmış yanık kahveye servet öderim.” diyorsanız deneyin.

Negatif:
1) Thierry Mugler – A*Men Pure Havane’yla açılır, Thierry Mugler – A*Men Pure Coffee’yle kapanır.
2) Taklitçilikten çok yaratıcılık beklerdim. Karamelden çok sert kahve beklerdim.Notalar:
Üst: Kakule. (ck: rafine beyaz şeker)
Kalp: Karamel, Tarçın. (ck: karamel, kahve telvesi)
Baz: Küçük hindistan cevizi, Türk kahvesi. (ck: kahve)
Tip: Oryantal, Baharatlı, Gurme, Tatlı.
Cinsi: Unisex. %40 Maskülen – %60 Feminen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2014
Koku rengi: Karamel
Referans: Krom Karamel
Konsantrasyon: Eau de Parfum
Parfümör: Calice Becker

Doktrin: “Nasıl gemide giderken ilerlememiz kıyıdaki nesnelerin geri çekilmesiyle, dolayısıyla da küçülmesiyle kendini belli ediyorsa, ihtiyarlamamız da büyük yaşlardaki insanların bize genç görünmeleriyle kendini belli eder.” – Arthur Schopenhauer