Kaliteli yeşil limon kabuğu. Kabe samanı. Acı yeşil limonlu dondurma buharı. Altta amberi andıran yağlı bir yapı var. İleride karşımıza çıkacaktır.

Orta notalara gelindiğinde öyle güzel bir tatlılık kullanılmış ki şapka çıkarmamak elde değil. Benim burnuma gelen limonlu sorbe ve beyaz bal oldu. Mandalina suyu. Hafif çınar ağacı kokusu.

Sonlara gelindiğinde paçuli ve begamotumsu deri esintisi. Sert, siyah ve köseleli deriden ya da yağlı kurban derisinden farklı elit ve yumuşak bir deridir kendileri. Herod’daki kadar olmasa da güzel bir soğuk vanilya.

Guerlain – Vetiver’deki temiz, pürüzsüz etkiler bu parfümde de var. Koku olarak benzemiyorlar ancak net ve temiz kokan yanları benzer.

Sayfanın altında “Notalar” bölümünü okursanız fark edersiniz; bu parfümdeki neredeyse her notayı hiç okumadan burnumla bildim. Üstelik bugün çok da iyi koku aldığım günümde değilim. İşte çok iyi kalite pürüzsüz parfümlerde nota tutturma oranım yükseliyor. Bu koku da onlardan.

Bugün yeni formülünü denediğin Habit Rouge’u sizlerle paylaştım. İleride vintage olan eski, reformüle olmamış sürümünü de koklamak istiyorum. Takip edenler onu da okurlar. 25 yaş üzeri erkeklere uygun bir koku. Net ve pürüzsüz, akıyor adeta. 5* alamama nedeni abartılan limon acılığı. Ancak o bile ekşi ve rahatsız edici değil. Kadın kullanımına pek uygun değil.Pozitif:
1) Çok pürüzsüz, çok net; kullandıkça kendinizi temiz ve ferah hissedeceksiniz.
2) Notalarda ne yazıyorsa size koklatır. Ben buna çok değer veriyorum.

Negatif:
1) Limonsu etkiler kabul edilenin biraz üstünde.Notalar:
Üst: Yeşil limon, Turunç. (ck: yeşil limon, kabe samanı)
Kalp: Paçuli. (ck: limonlu sorbe, beyaz bal, mandalina suyu, çınar)
Baz: Deri, Benzoin, Vanilya. (ck: bergamot, paçuli, deri, vanilya)
Tip: Turunçlu, Fresh, Oryantal, Baharatlı, Pudralı, Tatlı, Odunsu.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 1965
Koku rengi: Kırmızı
Referans: Ballı Limon
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Jean-Paul Guerlain

Doktrin: “İnsan kendi bedeninin ağırlığını, hareket ettirmek istediği her yabancı cisminkinden farklı olarak, nasıl duyumsamaksızın taşırsa, aynı şekilde kendi kusurlarını ve kötülüklerini değil, ötekilerinkini fark eder yalnızca.” – Arthur Schopenhauer