hayatın tek gerçeği sanan Thierry Mugler bu parfümde beni kontrpiyede bıraktı diyebilirim. Beşinci dakikada öyle güzel bir pembe biber var ki gerçekçiliği biberin kendisinden gerçek! Yükselen tatlı kokusu; dilinizde emilmekten saydamlaşmış sütlü kahveli cam bayram şekeri gibi… Kahve notası var ama onu “ortalarda yazayım” diyorum, çünkü çok hafif. Yedinci dakikada paçuli ansızın devreye girdi, bence olmasa da olurdu. O kadar güzel elementin arasında paçulinin parfümü kurutmasından korkuyorum. Açılış sona ererken dokuzuncu dakikada kuru otlar zirve yaptı: Kekik; kimyon.
Orta notalara gelindiğinde topraktan başveren yağlı tohumlar alıyorum. Koyu renkli sert ahşapların altından Serge Lutens – Jeux de Peau’ya benzer beyaz çikolata yağı geliyor. Sedir ağacı ve karabiber fazlalaştı. Açılışı daha ilgi çekiciydi. Ortalarda sedir kullanımı oldukça yoğun. Bu da benim aklıma Cartier – Declaration’daki sedir kullanımını getirdi. Parfümün bir artı’sı da hoş-tatlı kahve kullanımındaki başarısı. Kahveyi birçok parfüm kullanmıyor, kullananlar da beceriksizce kokuyu pert ediyor. Bknz:
Parfumerie Générale – Cozé No. 02
A*Men Pure Wood kahveyi o kadar güzel kullanmış ki kendi parfümleri olan Thierry Mugler – Pure Coffee’den bile çok daha güzel. Pure Coffee’de sanki birşeyler eksik gibiydi. Ama bunda bence tam olmuş. Ortalar şahane sadekahve telvesi kokuyor…
Sonlara gelindiğinde kahvenin üstüne dökülmüş tarçın etkisi çok hoş. Selamlique Tarçınlı Türk Kahvesi’ni bana hatırlattı. Çok hafif bir deri kokusu alıyorum. Kakao… Kokuyu çok küçük beklentilerle koklamıştım ama büyük sonuçlar doğurdu. Kakao kullanımı Guerlain – Pour Homme Extreme kadar olmasa bile ona yakın seyrederek büyük beğenimi topladı. Kalıcılık iyi, fark edilirlik çok iyi olarak değerlendiriyorum. Çok beğendim. Harika bir odunsu olmuş. Ve A*Men Pure Wood’u en beğendiğim parfümler sıralamasında 5 numaraya yerleştiriyorum.
Pozitif:
1) M. Micallef – Gaiac’dan sonra kokladığım en güzel ahşap. Hatta ona nazaran A*Men Pure Wood tatlı kullanımını dengelemede daha başarılı; Gaiac daha şekerliydi.
2) Harmanı o kadar dengeli ki testim sırasında hiçbir koku burnuma batmadı.
Negatif:
1) Sonlarında, Tom Ford – Tobacco Vanille’ya öykünen yanı feminen sayılabilir.
Notalar:
Üst: Meşe, Paçuli. (ck: kakule, sedir, pembebiber, kekik, kimyon)
Kalp: Kahve, Selvi. (ck: sedir)
Baz: Vanilya. (ck: tarçın, deri, kakao)
Tip: Odunsu, Gurme, Baharatlı, Tatlı.
Cinsi: Maskülen
Üretim: Yeni Formül, Sınırlı Sayıda
Çıkış Yılı: 2014Koku rengi: Ahşap
Referans: Tereyağlı Kahveli Ahşap
Konsantrasyon: Eau de Toilette
Parfümör: Jacques Huclier
Doktrin: “Bugün kendinizi ne kadar iyi hissettiğinizi düşünün ve sonra da daha ne kadar iyi hissedebileceğinizi hayal etmeye çalışın… Kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ancak birkaç şey vardır; buna karşılık kötü hissetmenize neden olacak şeylerin sayısı sınırsızdır.” – Tversky
Related posts
4 Comments
Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et
Kategoriler
- ★ sinek ilacı (29)
- ★★ kötü (99)
- ★★★ güzel (111)
- ★★★★ önerilen (76)
- ★★★★★ şaheser (25)
- didaktik (26)
- eylencelik (23)
- hayat kanunları (18)
- hikaye (148)
- kitap (155)
- kokucuk dosyası (50)
- korona günlükleri (4)
- Parfüm (381)
- röportaj (3)
- tefrika (19)
yıllarca kullandığı parfümü bile en iyiler listesine almayan objektif bir yorumcudan bu yorumu okuyunca kokuyu çok merak ettim. en kısa zamanda koklamalıyım
Silajı yüksek tarçınlı parfüm sıkmış bir mimarın ,marangoz atölyesine girdiğinde,bir tarafta yatarda kesilen kerestelerden etrafa saçılan talaş parçacıklarının yoğun kokusu gibi. Vanilya kremalı kahve kokusunu arkasına alarak, sonuna kadar devam eden yaş kereste kokusu. Çok gerçekçi. Ara ara pipo kokusu hisseder gibi oldum. Baharatlar baymayan tatlılıkta çok yumuşak ama bir o kadar da belirginler. Sıktıktan yaklaşık üç saat sonra koku tekrar patladı ,ilk sıktığım an kadar güçlü şekilde hissettirdi kendini. Yaklaşık sekiz saat kadar net duyabildim kokuyu. Neden limitli üretim diye düşünmedim değil.
Merhaba. Markanın Pure havane kokusunu denedinizmi?
Taze ama kuru odun kokusu… Odunun olabildiğince sentezlenmiş hali, onu bir de vanilya ile buluşturunca ortaya inanılmaz güzel -açılışıyla- bir koku teması doğurmuş kılıyor. Yanmaya yeni yüz tutmuş taze çıra kokusu, arkada kalmış fakat yine de alınabilen çam kokusu, inceden kuru bağıran tütsü, takibinde ezilmiş-net yaş otlar… Sert ama arkada kalan baharatlar formu bana sevdiğim tarz olan 'arabik temalı' parfüm sempozyumunu yaşattı. Odunsu, vanilya ve tütsü üçlemli parfümlere hayran kaldığım için bu parfümü de çok sevdim. Yapısı gereği vurucu faktörlü olamayan element bazlı parfümlerin bari fark edilirliği yüksek dozajda olsun istediğim yönünü a men p. w. fazlasıyla yaşattı. Otantik ve doğasal yapısıyla her zevkin favorisi olabilecek bir koku bence, en azından benim için öyle…