Ağır meyvelerle burun yoran bir açılış. İlk otuz saniye çok karmaşık, aralardan elementleri çekip çıkarmam güç. Yoğun ve sıkıcı çiçeklerle bunaltan bir havası var. Koku Chanel – Chance’a inanılmaz benziyor. Onda da ekşi armut kokusu almıştım. Notalarda belirtilen şeftaliyi ben hissedemedim. Bu kadar yapay şeftali kullanan Lancome’un, Histoires de Parfums – 1804’teki Korsika şeftalisine bir göz atmasını dilerim.

Orta notalara gelindiğinde koku daha lezzetli bir hal aldı. Makyaj yaparken yanaklarınıza hafifçe vurduğunuz allıktan yayılan pembe pudrayı andırıyor. Yasemin kokusunu alıyor fakat gül kokusu alamıyorum. Calvin Klein – Endless Euphoria ne kadar yapay ve para için yapıldıysa bu parfüm de o kadar yapay ve para için üretilmiş. Bu parfüm tabi ki ck’den önce üretilmiş. Yani bir taklit eden varsa o da ck olacaktır. Yalnız bu kokunun da kendinden önce piyasaya sürülmüş ve çok satmış birçok kokuyu izleyerek öykünmeye çalıştığına eminim. Üst notaların sonlarında yumuşatıcıları andırıyor kokusu.

Sonlara gelindiğinde notalarda yazılı olan sedir ahşabını alamıyorsunuz. Koku üç notada da hafifleyerek iniyor. Neredeyse bir kolonya gibi. Benzerlerine sık rastlanan bir koku olduğunu görüyorum. Sonları daha da çok Endless Euphoria’ya benzedi. Çok beğendiğimi söyleyemem. Getirdiği hiçbir yenilik yok. Bir çok imitasyonunun da olduğuna şüphem yok. Niş parfümlere alışmış burunlara, yapaylığı bunaltıcı gelecektir. Ama gene de kokusunu çok kişinin sevdiğini biliyoruz. Sevenlerin, sevmelerinin nedeni: Bu parfümün güzel olması değil, bundan güzel parfüm koklamamış olmasıdır. Eğer iyi bir kıyaslama yapılsaydı ya da hassas ve iyi bir buruna sahip kişilerin yönlendirmesiyle tenine uygun doğru parfümler koklatılsaydı bunu oda spreyi olarak bile kullanmayacaklarına eminim! Kaliteden anlamayan birçok erkek, kadınsı kokan yanıyla bu parfümü sevecek ve peşinden gidecektir. Evet!.. Yalnız tüm bunlar bir parfümü güzel bir koku yapar mı? Hayır.
Pozitif:
1) Meyveli tarzı ve kadınsı açılışıyla tercih edilecek bir koku.

Negatif:
1) İçindeki elementlerin tadı yapay. Kimi zaman listede yazılı olan notaları bile alamayınca doğru parfüm kokladığınızdan bile şüphe duyuyorsunuz.

Notalar:

Üst: Şeftali, Nektarin, Ekşi armut.
Kalp: Gül, Yasemin.
Baz: Sedir ahşabı.
Tip: Meyveli, Fresh, Tatlı, Pudralı.
Cinsi: Feminen
Üretim: Yeni Formül
Çıkış Yılı: 2010
Koku rengi: Pembe
Referans: Pembe Şeftali
Konsantrasyon: Eau de Parfum
Parfümör: Dominique Ropion&Veronique Nyberg

Doktrin: “İnsanları düşünmekte olduklarına inandırırsan seni severler; onları gerçekten düşündürürsen senden nefret edeceklerdir.” – Don Marquis